Alpha-cursus in Wageningen in najaar 2021

In het najaar organiseert de Evangeliegemeente Salem een Alpha-cursus in Wageningen. Ook andere kerken en geloofsgemeenschappen in Wageningen worden van harte uitgenodigd om geïnteresseerde mensen naar deze cursus te verwijzen. Het bijzonder van Alpha is dat deze cursus door allerlei denominaties en over de hele wereld gegeven wordt en dat de cursus overal aanslaat. Wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha-cursus. In Nederland zijn dat er al ruim 325.000.

De Alpha-cursus biedt ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over het leven en het christelijk geloof. Er komen vijftien inspirerende onderwerpen aan de orde. Elke bijeenkomst begint met een maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd volgt een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen. Er zijn ongeveer 10 Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-dag of Alpha-weekend. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal.

De cursus start met een vrijblijvende kennismakingsbijeenkomst op maandag de 13 september in het Huis van Salem aan de Hendrikweg 14A. Die avond start om 20:00 uur. De 10-weekse cursus begint de week daarna op maandagavond 20 september om 18:30 uur.

Meer informatie is te vinden op de website van Alpha Nederland en de folder over de cursus in Wageningen.