Alpha cursus in Wageningen: najaar 2022

In het najaar organiseert de Evangeliegemeente Salem een Alpha cursus in Wageningen. De gemeente biedt dit ook aan als service naar de andere kerken in Wageningen: Ze worden uitgenodigd om geïnteresseerde mensen naar deze cursus te verwijzen en voor deze cursus te bidden.

Het bijzondere van de Alpha cursus is dat hij door allerlei denominaties en over de hele wereld gegeven wordt en dat de cursus overal aanslaat. In de cursus draait het om ontmoeten, vragen en ontdekken. Wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha cursus. In Nederland zijn dat er al ruim 325.000.

Een Alpha cursus is voor iedereen. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen. Je denkt samen met cursusgenoten na over 15 inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis.

Elke cursusavond begint met een gezamenlijke maaltijd. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen. Er zijn ongeveer 10 bijeenkomsten en een Alpha-dag of Alpha-weekend. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. De volgende onderwerpen komen onder andere aan de orde:

• Is er meer?
• Wie is Jezus?
• Bidden: waarom en hoe?
• De Bijbel lezen: waarom en hoe?
• Hoe zit het met de kerk?

Kom vrijblijvend kennismaken met Alpha op de introductieavond van maandag 12 september in het Huis van Salem aan de Hendrikweg 14A om 20:00 uur. De 10-weekse cursus begint de week daarna op maandagavond 19 september om 18:30 uur. Aanmelden kan via www.alphawageningen.nl. Meer informatie is te verkrijgen via een e-mail naar info@alphawageningen.nl of telefonisch via 06-53809739.