‘Amazing Grace Parish wil betekenisvol onderdeel zijn van de buurt’

De gemeente Amazing Grace Parish is blij om nu als eigenaar De Vredehorst te kunnen gebruiken. Het schept mogelijkheden voor nieuwe activiteiten en samenwerking. Deze zomer viel bij zo’n duizend huishoudens in de omgeving van de Vredehorst een flyer in de bus, waarin de geloofsgemeenschap zich voorstelde als de nieuwe eigenaar van het gebouw. In de flyer stond dat Amazing Grace Parish graag een betekenisvol onderdeel wil zijn van de buurt. Ter kennismaking werden mensen uitgenodigd voor een rommelmarkt en barbecue.

“Ik vind dat we als kerk deel moeten uitmaken van de gemeenschap om ons heen”, zegt voorganger Farai Maphosa in een interview in De Gelderlander. “Ik heb al veel leuke gesprekken met buurtbewoners gehad. We houden het gebouw open voor bijeenkomsten van de gemeente of andere groepen, maar willen ook kijken of we activiteiten kunnen organiseren voor bijvoorbeeld jongeren of ouderen.”

Amazing Grace Parish is onderdeel van de organisatie Redeemed Christian Church of God. Dat is een Pinksterkerk van Nigeriaanse oorsprong. “In onze kerk zit leven en dat spreekt aan. We zijn een multiculturele kerk waar mensen van meer dan 20 nationaliteiten komen. We begonnen in 2004 met een groepje van 20 mensen. Nu hebben we tussen de 200 en 250 kerkleden, ook veel studenten”, vertelt Farai Maphosa.

Van 19 tot 21 november viert Amazing Grace Parish Wageningen het jaarlijkse ‘verjaardagsfeest’ Feast of Grace. Op zaterdag 20 november zal de gemeente daarbij ook officieel het gebouw ‘De Vredehorst’ openen. Het weekend zal gevuld zijn met het woord van God, lofprijzing en aanbidding, drama, dans en op zaterdag is er ook een Nederlands Afrikaanse lunch. Binnenkort wordt meer informatie gegeven over het feestweekend op www.agpwageningen.com of op de Facebookpagina van Amazing Grace Parish Wageningen.

Onlangs vond er een gesprek plaats tussen Amazing Grace Parish en het International Christian Fellowship (ICF) over een mogelijk medegebruik van de Vredehorst. ICF komt nu samen in de voormalige kantine van de korfbalvereniging aan de Dolderstraat, maar die ruimte krijgt begin volgend jaar een nieuwe bestemming. De Vredehorst biedt een goed alternatief. Het betekent wel dat de vieringen op zondag van de ochtend naar de middag zouden moeten verhuizen. Er zijn nog geen definitieve afspraken gemaakt.