Bezinningsbijeenkomst ‘Kwetsbaar bestaan’ in Markt 17

KwetsbaarbestaanHet bestuur van de stichting Wageningen Diaconaal Centrum Markt 17 organiseert op donderdag 25 januari een bezinningsbijeenkomst rond het thema ‘Kwetsbaar bestaan: hoe gaan wij om met kwetsbaarheid?’. De avond is bedoeld voor direct betrokkenen bij Markt 17, de deelnemende Wageningse kerken en andere geïnteresseerden. De directe aanleiding vormt het verschijnen van het boekje ‘Kwetsbaar bestaan’, geschreven door Hans Pasveer. U bent van harte welkom in Markt 17. De avond begint om 19.45 uur.

De kerken ontlenen een belangrijke reden van hun bestaan aan hun inzet voor kwetsbare mensen. Daarmee staan zij nogal eens haaks op wat er in de samenleving gebeurt. Dit is mede een belangrijke reden geweest voor het gezamenlijk stichten van Markt 17. Gezamenlijk, omdat het een algemeen menselijk thema is. Maar, wanneer ben je eigenlijk een ‘kwetsbaar mens’ en hoe onwenselijk is dat eigenlijk?

opening-markt-17-0651a

Markt 17 biedt zowel kwetsbare als minder kwetsbare mensen een gastvrij onthaal. Hoe haar bezoekers en vrijwilligers dit werk ervaren blijkt onder andere uit de uitkomsten van een recent onderzoek in Markt 17 ‘Verhalen vertellen iets’. Na 6 jaar inloopcentrum willen wij graag met de stichters, ondersteunende kerken en andere betrokkenen delen en bespreken wat wij tot nog toe aan inzichten ontvingen ten aanzien van het begrip ‘kwetsbaarheid’.

Nadat het bestuur ieder welkom heeft geheten geeft de coördinator van Markt 17, Jaap de Graaff, een korte toelichting op het thema in samenhang met de praktijk van het inloopcentrum. Hans Pasveer leidt de thematiek verder in vanuit zijn boek. Hij is theoloog en was ook een periode gastheer in Markt 17. De gehele avond staat in het teken van een gezamenlijke bezinning.

Geef a.u.b. voor 23 januari via e-mail of persoonlijk door of u erbij zal zijn (e-mail: j.s.degraaff@gmail.com / sms: 06-18587206).