Bijzondere ontmoetingen rond het kerstverhaal

Het feest van de geboorte van Jezus werd met kerst in de Wageningse kerken uitgebreid gevierd. Naast de meer traditionele kerkdiensten waren er diverse speciale vieringen onder meer voor kinderen en peuters. Ook waren er verschillende bijzondere ontmoetingen rond het kerstverhaal.

De Arboretumkerk hield een kerstzangdienst op zondag 18 december die was georganiseerd met een vertegenwoordiging van mensen die uit Oekraïne naar Wageningen gevlucht zijn. Het was een viering met veel samenzang waarbij er zowel in het Nederlands en het Oekraïens kerstliederen werd gezongen.

Evangeliegemeente Salem organiseerde zaterdag 24 december het evenement ‘Kerst in het park’ in het Torckpark. Met een levende kerststal, vuurkorven, kunstobjecten, koortjes en figuranten. De gemeente wil hiermee inwoners van Wageningen een mooie en inspirerende avond bieden en hen ook buiten de kerk het kerstgevoel meegeven.

Vanuit Spectrum voegde een groep Wageningse studenten zich op zondag 25 december bij de kerstviering in het huis van bewaring in Nijmegen om er als koor op te treden. Na de viering werd er koffie gedronken en gesproken met gedetineerden.

Zondag 25 december was er vanuit het initiatief KomEet een kerstdiner in Ons Huis bedoeld voor mensen die mogelijk in het bijzonder in de kerstperiode behoefte hebben aan contact. Maandag 26 december werd in het inloopcentrum Markt 17 ook een drukbezocht kerstdiner gehouden.