Bijzondere retraite over ‘Recht en rechtvaardigheid’ in Hongarije

Amos-5-24‘Recht voor ogen’ was dit jaar het motto van de gebedsweek voor de eenheid van christenen. Dit inspireerde de interkerkelijke werkgroep in Wageningen en het Hongaarse Gödöllö om zich verder te verdiepen in het thema ‘recht en rechtvaardigheid’. Ze stelden vast dat in het Bijbelboek Amos vele facetten van dit moeilijke thema behandelt op een manier dat we er ook nu nog veel uit kunnen leren.

De werkgroepen willen het onderwerp samen verder uitdiepen in een gezamenlijk retraite van 4 dagen in een gastenverblijf onder de auspices van de katholieke kerk in Hongarije. Het thema biedt voldoende stof om met elkaar in discussie te gaan, ervaringen uit te wisselen, visioenen te schetsen, maar ook heel gewoon bijzondere ontmoetingen te creëren. De omgeving is prachtig, er zijn tal van mogelijkheden voor meditatieve wandelingen en andere manieren van ontspanning. De retraite vindt plaats in Mátraszentimre-Bagolyirtás van 17 tot en met 20 augustus. De kosten bedragen circa 150 euro exclusief reiskosten.

hongarije

De ervaring in de Wageningse werkgroep leert dat dit soort weekenden heel boeiend zijn, en veel bijdragen aan de geloofsbeleving en ontwikkeling van deelnemers. De groep houdt tot aan vertrek naar Hongarije een viertal bijeenkomsten gepland ter voorbereiding van deze uitwisseling. Deze vinden op 18 juni, 9 juli, 30 juli en 6 augustus. Er wordt begonnen rond 18 uur met een gezamenlijke maaltijd. Daarna leest en bespreekt de groep een deel van het Bijbelboek Amos met elkaar. Ook het overige studiemateriaal komt aan de orde. De plaats van de bijeenkomsten is afwisselend bij een van de leden van de werkgroep.

Interesse om mee te lezen en discussiëren? Of meedoen met de retraite? Iedereen is welkom! Neem contact op met Mária Trinn (0653439773; mariatrinn@hotmail.com) of Henk van Schaik (0610917257; henk.vanschaik19447@gmail.com).