City Movements werkt aan zichtbaarheid van kerken in stadsnetwerken


KerkNet Wageningen is benaderd door de organisatie achter het initiatief City Movements. In diverse steden van Nederland is een diversiteit aan kerken en organisaties actief betrokken bij stadsnetwerken. In deze steden werken kerken en organisaties nauw samen voor de bloei van de stad door middel van gebed, toerusting en missionaire en diaconale activiteiten. City Movements Nederland wil deze beweging meer zichtbaar maken en versterken.

Met name tijdens de uitbraak van corona zijn er op meerdere plekken gezamenlijke initiatieven gestart. In meerdere steden en dorpen hebben kerken, christelijke hulporganisaties en andere instanties elkaar gevonden. Niet alleen, maar samen zetten zij de schouders er onder om de nood te bestrijden met hulp, troost en hoop.

Ook Wageningen kent met de diverse interkerkelijke diaconale activiteiten en met het contactplatform KerkNet een netwerk dat wellicht als inspiratie kan dienen voor groepen in andere steden in Nederland. Jaap Ketelaar, oud-KerkNet-voorzitter en tegenwoordig voorganger in Katwijk, wees de organisaties achter City Movements daar op. Zo kwam een eerste contact tot stand. Voorzitter Albert Willemsen en secretaris Rikje van de Weerd gaan binnenkort namens KerkNet met City Movements in gesprek.