Droomreisje?

Donderdag 26 augustus trokken 4 volle bussen met circa 300 mensen uit Wageningen waarvan rond 60 kinderen met ouders uit het AZC, richting de Efteling. Die dag vond het ‘Droomreisje’ plaats voor kinderen, met hun ouders, die door omstandigheden niet op vakantie kunnen. Het is een initiatief van de Stichting Wageningen City of Cultures in samenwerking met een reeks Wageningse organisaties waaronder ook het Leger des Heils en de kerken via het fonds Vakantiegeld Delen. Het was een prachtige dag met goed weer en veel te doen voor alle leeftijden.

Dominee Erica Hoebe van de protestantse gemeente was één van de mensen die als begeleider mee was tijdens het ‘Droomreisje’. Zij haalde dat kort aan bij één van de overdenkingen over Ruth. Het verhaal van Ruth stond centraal in het start- en theaterweekend van de wijkgemeente Lukas rond zondag 19 september en ook al in de vieringen de drie zondagen daarvoor.

“De kinderen uit het AZC genoten volop in de Efteling, maar je merkte ook een zeker gevoel van ontheemding bij de ouders. Het contrast met de wereld die ze achter zich moesten laten zal ook groot zijn. Dat ontheemde gevoel zal er ook bij Ruth zijn geweest nadat ze haar schoonmoeder Noömi naar Bethlehem was gevolgd. Het Bijbelboek Ruth is een verhaal over het ontstaan van interculturele relaties. Het gaat ook over rouw, verdriet en migratie. En over God die altijd trouw blijft en een nieuw begin creëert via het handelen van mensen, hoe uitzichtloos en bitter de situatie ook is.”