Een bijzondere zondagmiddagbesteding

_mg_8126-kopieVeel kerken en geloofsgemeenschappen hebben de gewoonte om na de viering op zondagochtend koffie en thee met elkaar te drinken, om nog wat na te praten over de dienst en elkaar te ontmoeten. Je informeert naar elkaar. “Hoe was je vakantie? Hoe is het met de kinderen? Lukt het weer na die operatie?” De ontmoetingen op de zondagmiddag in het inloopcentrum Markt 17 hebben een vergelijkbaar karakter. Het gaat daar ook om omzien naar elkaar en ruimte bieden om mensen hun verhaal te laten doen.

Het inloopcentrum Markt 17 kent in de periode van vrijdag 13 juli tot en vrijdag 17 augustus echter wat aangepaste openingstijden, want in de zomer is vanwege vakanties het aantal beschikbare vrijwilligers beperkt. Voor de zondagmiddagen geldt dat al wat langer. Daar is er maar een kleine groep vrijwilligers voor beschikbaar als gastvrouw of gastheer. Bestuur en coördinator van Markt 17 blijven dan ook op zoek naar vrijwilligers. Er wordt op zondag niet gekookt. Misschien is er mede daardoor een iets andere sfeer dan op andere openingsdagen. Soms zetten bezoekers een bijzondere activiteit op en wordt er bijvoorbeeld wat muziek gemaakt. Vaak zit men gewoon wat bij elkaar met een kop koffie of thee om over van alles en nog wat met elkaar te praten. De ene keer ben je als gastheer of gastvrouw vooral faciliterend bezig, door te zorgen dat er voor iedereen koffie en thee is, een andere keer ga je naar huis in gedachten nog volop bezig met de gesprekken die plaatsvonden.

Misschien kent u mensen in uw eigen omgeving die actief zijn voor het inloopcentrum? Vraag hun naar hun ervaringen en u zult merken hoe enthousiast zij zijn. Wellicht zijn er mensen die u kent waarvan u denkt dat Markt 17 uitstekend bij hen zou passen. Misschien bent u dat zelf wel? Kijk voor meer informatie op de websitepagina van Markt 17 voor de vacatures.