Er op uit!

Er op uit! is een kinderwerkmethode die is ontwikkeld door Ronald Blonk  van Evangeliegemeente Salem samen met enkele vrijwilligers. Het meest in het oog springende element van de methode is dat de kinderen zelf een moestuin beheren, waarbij vele lessen uit de Bijbel tastbaar worden gemaakt. Salem Wageningen heeft in 2015 een aantal maanden proefgedraaid met de methode en dat is zeer goed bevallen. De lessen zijn gevarieerd en juist de moestuin vonden de kinderen prachtig. In 2016 worden alleen de moestuinlessen gedraaid, omdat de lessen nu verder worden ontwikkeld.

onderkant-moestuin44-768x264

Kenmerkend aan Er op uit! is dat het geloof inhoud krijgt door actief bezig te zijn. De kinderen gaan iedere les zelf ontdekken door spel, verhaal of Bijbellezen en creatieve verwerkingen wat geloven inhoudt. In 6 jaar tijd gaan ze twee keer door de Bijbel heen, waarbij de feesten van God zoals Pasen, Pinksteren en Loofhutten ieder jaar vanuit een ander perspectief worden beleefd.

Groep5-kleinDe moestuin is gelegen in het parkje achter de Hof van Wageningen, het conferentiecentrum waar Salem samenkomt. Wanneer je geïnteresseerd bent, kun je daar een kijkje nemen. Wil je meer over de hele methode weten, bekijk dan eens de website www.kinderwerkeropuit.nl, waar onder andere een promotiefilmpje en inhoudelijke documenten zijn te vinden. Je kunt natuurlijk ook contact op nemen met Ronald Blonk (ronald@kinderwerkeropuit.nl / 06-48127082). Een kerk kan januari 2017 starten met deze methode. Het zou leuk zijn als meer kerken in Wageningen met de methode zouden gaan werken.