Immanuelkapel vormt een veelkleurige ontmoetingsplek

Naast het inloopcentrum Markt 17 is er recent een tweede ontmoetingsplek gecreëerd op de Markt. Met ingang van 1 maart kun flexwerkers en studenten gebruik maken van de Immanuelkapel aan de Markt 25. Het is een samenwerking tussen het Leger des Heils en de Vineyardgemeente. Het Leger des Heils levert menskracht en de Vineyardgemeente de ruimte. In coronatijd waren er ook al tijdelijke werkplekken in de kapel. Door de nieuwe samenwerking krijgt dit nu een vervolg.

In coronatijd hadden veel mensen last van eenzaamheid. Vooral voor internationale studenten en starters was het een lastige periode. Met de flexplekken wordt daar iets aan gedaan. De nieuwe ruimte in de Immanuelkapel kent vier in hoogte verstelbare zit-sta bureaus. Verder is er ruimte voor vaste bureaus. Er is wifi, water en koffie of thee. Het is een mooie plek om geconcentreerd te kunnen werken. Tegelijk is er ruimte voor gesprekken bij de koffie of tijdens de lunch.Studenten kunnen op vertoon van hun studentenkaart gratis komen werken. De overige gasten dragen naar draagkracht bij aan het project.

De Vineyardgemeente houdt de zondagse bijeenkomsten voor de volledige gemeente in de Bevrijdingskerk van de protestantse gemeente. Kleinere en doordeweekse bijeenkomsten worden in de Immanuelkapel gehouden, zoals die voor toerusting en jeugdgroepen. Sinds kort vinden er ook speciale vieringen voor jonge tieners plaats. Daarnaast wordt de kapel op zaterdag gebruikt voor bijeenkomsten van de Amanuel Evangelical Church die zijn oorsprong vindt in Ethiopië en door een groep Joodse Oekraïeners.