Inloopcentrum Markt 17 zoekt nieuwe vrijwilligers

“Ik ben al jaren met veel plezier één keer in de 14 dagen gastvrouw in Markt 17. Er hangt altijd een heel gemoedelijke en ongedwongen sfeer, er is ruimte voor overleg en je regelt de dingen samen. Ik kan eigenlijk iedereen die wat tijd beschikbaar heeft aanraden in Markt 17 actief te worden.” Dat zei één van de mensen die al ongeveer vanaf de opening in 2011 als gastvrouw in het inloopcentrum werkzaam is onlangs bij het uitje, dat het bestuur van Markt 17 onlangs als dank voor de inzet van vrijwilligers organiseerde.

Het aantal mensen dat vrijwilliger is in Markt 17 schommelt en in aanloop naar de zomervakantie is er altijd wat extra verloop, bijvoorbeeld vanwege een verhuizing of het oppakken van nieuwe activiteiten. Maar evenzogoed kan het nu juist een geschikt moment zijn om in het inloopcentrum aan de slag te gaan.

Coördinator Jaap de Graaff zoekt met name gastvrouwen en gastheren die op vrijdagmiddag beschikbaar zijn. En voor dinsdagen en vrijdagen is er ook ruimte voor nieuwe kookvrijwilligers. Daarnaast zoekt de coördinator iemand die het leuk vind om regelmatig boodschappen te doen. De koks bepalen het menu en regelen zelf de aankoop van alle producten die voor de maaltijden nodig zijn. Maar verder is er ook een behoorlijk verbruik van koffie, thee, frisdranken en andere zaken. Het zou fijn zijn wanneer er een vrijwilliger wordt gevonden die deze klus op zich wil nemen.

Meer details over wat er van gastheren, gastvrouwen en kookvrijwilligers wordt gevraagd zijn te vinden op de website van Markt 17. Je kunt natuurlijk ook altijd naar Markt 17 komen om iets van de sfeer te proeven en er met Jaap de Graaff over te praten. Hij is bereikbaar via info@inloopcentrumwageningen.nl of 06-18587206.