Interkerkelijk vieren

In Wageningen vindt ieder jaar een interkerkelijke viering plaats op de eerste zondag in de week van Gebed voor de Eenheid. Deze week wordt telkens gehouden in de derde week van januari.  (Kies voor deze link voor een impressie van de viering van 2020). De laatste jaren vinden er in de Week van Gebed voor de Eenheid ook op diverse plaatsen in Wageningen gebedsbijeenkomsten plaats. Ook de meditatieve dienst op 4 mei voorafgaand aan Dodenherdenking heeft een interkerkelijk karakter.

In 2020 werd vanwege de coronacrisis de viering op 4 mei opgenomen door RTV Rijnstreek. In de deze viering gaan ds. Albert Balk van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt en Menno Helmus van de Vineyard gemeente samen voor. Ze spreken over het Coventry gebed voor vrede en verzoening  en over Handelingen 4, waarin wordt beschreven hoe de eerste christengemeente om gaat met de dreiging van vervolging en geweld. De viering is te bekijken op YouTube.

Er is een werkgroep bestaande uit mensen uit verschillende kerken en geloofsgemeenschappen die deze vieringen in overleg met de voorgangers voorbereidt. De werkgroep denkt mee over het thema van de dienst en de liturgie en onderhoudt het contact met het koor of de muziekgroep die aan de viering meewerkt.

De werkgroep heeft momenteel zeker 2 vacatures. Voor aanmelding of informatie graag contact opnemen met Evert Kloosterboer – Protestantse gemeente te Wageningen

_bw86203

Contactpersoon is Evert Kloosterboer (E-mail: lenievert.kb@planet.nl,  Tel.: 0317-421008).