Interkerkelijke meditatiegroep

Elke donderdag komt van 12.00-12.45 uur een interkerkelijke groep van 8 personen bijeen om te mediteren. Dat gebeurt in de Verrijzeniszaal van de Johannes de Doperkerk aan de Bergstraat 17 in Wageningen. Met de meditatie wil de groep in een lange christelijke traditie staan. De groep in Wageningen maakt deel uit van de landelijke vereniging Meditatie vanuit de Christelijke Traditie.

De bijeenkomsten gaan als volgt, zo vertellen Joost van Buuren en Gonja Hikspoor. Bij de aanvang wordt een kaars aangestoken als symbool van het licht van Christus in ons midden. Vervolgens luisteren we naar een inspirerende tekst en muziek en dan gaan we 25 minuten de stilte in. We ronden dit af met het Onze Vader en een lied. Er is tekens iemand die de week voorbereidt. Hij of zij kiest de tekst en muziek. Die is daardoor elke week anders. Aansluitend drinken we thee -voor wie wil- en is er informeel contact. “Na de meditatie voel ik me ontspannen en verbonden. Het is voor mij een waardevol moment in de week”, vertelt Gonja Hikspoor.

De groep nodigt mensen die geïnteresseerd zijn in meditatie of een keer willen mee willen mediteren van harte uit. Aanmelden of meer te weten komen kan bij Gonja Hikspoor (gonja.hikspoors@ikken.nl, 06-15286384) of bij Joost van Buuren (j.buuren8@upcmail.nl, 0317-414132).

Algemene informatie is te vinden op www.meditatievanuitdechristelijketraditie.nl.