Interkerkelijke samenwerking voor Veertigdagenkalender

Een redactioneel team van mensen uit de Arboretumkerk – Vrijzinnig op weg, de Protestantse gemeente en de rooms katholieke gemeenschap in Wageningen stelt elk jaar een veertigdagenkalender samen. De editie van 2022 zal begin februari verschijnen en is dan voor 5 euro te koop.

Met de veertigdagenkalender worden lezers in de periode vanaf Aswoensdag tot aan Pasen uitgenodigd elke dag een moment te nemen voor bezinning, stil te staan bij wat hen raakt en bij de vraag met wat en wie zij zich verbinden en willen verbinden. Jaarlijks wordt er een overkoepelend thema gekozen. Voor iedere dag is er een korte tekst bijvoorbeeld in de vorm van een lied of gedicht, meestal met een verwijzing naar een Bijbellezing. Op zaterdag is de tekst gericht op kinderen en voor de zondagen is de meditatieve tekst geschreven door een van Wageningse pastores.

Binnen de Arboretumkerk, de Bevrijdingskerk en de Johannnes De Dopekerk zijn er in februari gerichte verkoopacties voor de veertigdagenkalender. Mogelijk dat er ook in andere geloofsgemeenschappen mensen zijn die de kalender graag ontvangen. U kunt dat kenbaar maken aan Els Koek. Zij is sleutelfiguur binnen KerkNet voor de Arboretumkerk – Vrijzinnig op weg en tevens lid van het redactionele team voor de veertigdagenkalender.