ISOFA biedt boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk

Sinds 2015 is Stichting ISOFA actief in Wageningen. Vrijwilligers worden gekoppeld aan mensen met een hulpvraag op het gebied van administratie, financiën of schulden. Vaak is er een aanleiding waardoor mensen opeens in paniek raken. Er komt een brief van de belastingdienst waarin gevraagd wordt om terugbetaling van teveel ontvangen huurtoeslag, bijvoorbeeld. Of er staat ‘opeens’ een deurwaarder op de stoep.

Jeugdwerkloosheid in Nederland

De vrijwilligers van ISOFA worden door de landelijke vereniging SchuldHulpMaatje getraind, waardoor ze goed voorbereid aan het werk kunnen. Ben jij in staat om rustig naar de situatie te kijken en samen met de hulpvrager weer overzicht te krijgen? Denk dan eens na of je misschien vrijwilliger bij ons wilt worden!

Dit vertelde een tevreden hulpvrager toen we de begeleiding na ongeveer een jaar afsloten: “Onze financiën gaan nu gelukkig nog steeds goed en we hebben er veel meer vertrouwen in. Inmiddels hebben we het zo voor elkaar gekregen, dat we elke maand netjes uitkomen met onze inkomsten en uitgaven en dat er zelfs wat overblijft om te sparen. Wat een heerlijk rustig gevoel geeft dat!”

Lijkt dit je ook boeiend en heb je tijd beschikbaar? Neem dan contact op met de coördinator: Leontine van Eck. Mail: coordinator@isofa-wageningen.nl of telefoon: 06-37289131