ISOFA informeert over schuldhulp

Logo PBB_3Op woensdagavond 3 april organiseerde de Interkerkelijke stichting tot ondersteuning bij financiële administratie ISOFA een inloop- en informatieavond in de bblthk.

Veel mensen zijn òf zelf òf via hun omgeving betrokken bij armoede of schulden en de gevolgen daarvan zijn groot. Gevoelens van machteloosheid, maar ook schaamte kunnen de levensvreugde en mogelijkheden behoorlijk aantasten. Er gebeurt veel in Wageningen, ook op het gebied van hulp bij schulden, zowel door de gemeente als door kerken en vrijwilligersorganisaties, waar ISOFA deel van uitmaakt. Toch ontbreekt het vaak aan inzicht, hoe hoog de nood is en waar je hulp kunt vragen en anderzijds hoe je bijvoorbeeld als vrijwilliger hulp kunt bieden. De avond in de bblthk was bedoeld om daar informatie over te geven.

header_home

Er waren korte toespraken over alles wat met schulden en armoede te maken van de directeur van SchuldHulpMaatje en de Wageningse wethouder, een interactieve sessie met een Arbo-arts en het Wagenings Ondernemers Contact. Tussendoor werden verhalen verteld over armoede en schulden. Er werden korte filmpjes vertoond over situaties en meningen rondom armoede. Verder was er veel informatie beschikbaar van de landelijke organisatie SchuldHulpMaatje, ISOFA en verwante organisaties.

Heeft u de avond gemist en wilt u meer informatie over ISOFA, overweegt u actief te worden als Schuldhulpmaatje, kijkt u dan op de website www.isofa-wageningen.nl.