KerkNet onderweg

Via de elektronische nieuwsbrief KerkNet onderweg wordt ieder die dat wil regelmatig op de hoogte gehouden van  zaken die binnen KerkNet spelen en over andere interkerkelijke activiteiten in Wageningen. U kunt u abonneren op deze nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar het redactieadres.

In de laatste editie van KerkNet onderweg vindt u onder andere de volgende berichten:

‘Lichtjes van hoop’ in de coronatijd
“Er wordt in coronatijd veel van de mensen gevraagd die een actieve rol hebben in de kerk. Dat kost veel energie. Maar ik zie daarbij toch ook telkens ‘theelichtjes van hoop’”, merkte één van de sleutelfiguren op in de laatste vergadering van KerkNet. Lees verder….

Wijziging in vergadering van sleutelfiguren van KerkNet
Tijdens online vergadering van de sleutelfiguren van KerkNet op donderdag 18 maart heeft Jelco Jousma afscheid genomen. Hij vertegenwoordigde binnen dit interkerkelijke overlegplatform de Amazing Grace Parish en wordt opgevolgd door Lotte Yanore. Lees verder…

Alles is nieuw
Leden van de Arboretumkerk – Vrijzinnig op weg, de Protestantse gemeente en de rooms katholieke gemeenschap in Wageningen stellen jaarlijks een Veertigdagenkalender samen voor de periode op weg naar Pasen. Hierin worden lezers uitgenodigd elke dag een moment te nemen voor bezinning. Het thema voor dit jaar is ‘Aangeraakt’. Lees verder…..

Online interkerkelijke viering op 4 mei
Vanuit het comité 4 en 5 mei Wageningen is de vraag aan KerkNet voorgelegd of er op 4 mei een viering wordt georganiseerd in het kader van Dodenherdenking. Deze viering zal dan worden ingepast in het officiële programma op 4 mei. Vanuit KerkNet is positief op dat verzoek gereageerd. Lees verder…..

Tekeningen en muziek uit Gödöllö en Hiiumaa
De interkerkelijke openingsviering van de Week van gebed voor eenheid op zondag 17 januari zal ook rechtstreeks op televisie worden uitgezonden door RTV Rijnstreek. Ook op de radio besteedt RTV Rijnstreek met enige regelmaat aandacht aan kerken en het geloofsleven in Wageningen. Lees verder…..

24/7 Gebedsruimte in de Immanuëlkapel is nog open
Navigators Studentenvereniging Wageningen heeft tijdens de Week van gebed voor eenheid in januari het initiatief genomen voor het inrichten van een 24/7 gebedsruimte. Deze ruimte bevindt zich in de Immanuëlkapel aan de Markt en is ook nu nog steeds beschikbaar voor persoonlijk gebed. Lees verder…..

Nederlands Gereformeerde Kerk in tv-programma van EO
Op de zondagen 18 en 25 april en 2 mei zal er om 09.20 uur een tv-uitzending zijn van het tv-programma ‘Zie je Zondag’ vanuit de Nederlands Gereformeerde Kerk in Wageningen. De redactie van het EO-programma heeft de gemeente daarvoor benaderd. Lees verder…

Uitreiking Cross of Nails uitgesteld tot zondag 17 oktober
De interkerkelijke werkgroep achter het Coventrygebed hoopte in mei het ‘Cross of Nails’ te ontvangen. Vanwege de coronasituatie is dat uitgesteld tot zondag 17 oktober. De Dean van Coventry wil dan naar Wageningen komen om het symbool uit te reiken. Lees verder…

Ds. Balk vertrekt uit Wageningen
Dominee Albert Balk, verbonden aan de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Wageningen, heeft een beroep aanvaard van de Nederlands Gereformeerde Kerk in Amersfoort-Noord. Deze zomer zal hij daar zijn intrede doen. Lees verder…

Evangeliegemeente Salem is verhuisd
Op 28 december 2020 is de Evangeliegemeente Salem verhuisd naar het voormalige gebouw van het Apostolische Genootschap aan de Hendrikweg. Alle spullen pasten prima in het busje van een beroemde Wageningse zanger, behalve het grote houten kruis. Lees verder…

Stichting Present wil bruggen slaan
Tijdens de interkerkelijke viering op zondag 17 januari is er gecollecteerd voor Stichting Present Wageningen. Er kon ruim 400 euro naar de stichting worden overgemaakt. De organisatie wil een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Lees verder….

Online gebedsviering voor het klimaat
Op zaterdag 14 maart ​werd er door tientallen organisaties in Nederland een klimaatalarm geslagen in Nederland. Er werd die dag ook een christelijke online gebedsbijeenkomst gehouden, georganiseerd door de Werkgroep Laudato Si’, Micha Nederland, GroeneKerken en A Rocha. Lees verder….

Veranderingen in studentenbegeleiding
Sjoerd van der Wielen neemt na de zomer afscheid van IFES-Nederland. Er wordt een opvolger voor hem gezocht. De protestantse gemeente heeft ook het fiat gekregen om een vacature proberen in te vullen voor een studentenpastor. Lees verder….