KerkNet onderweg

Via de elektronische nieuwsbrief KerkNet onderweg wordt ieder die dat wil regelmatig op de hoogte gehouden van  zaken die binnen KerkNet spelen en over andere interkerkelijke activiteiten in Wageningen. U kunt u abonneren op deze nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar het redactieadres.

In de laatste editie van KerkNet onderweg vindt u onder andere de volgende berichten:

Kerk zijn in periode van coronacrisis, deel I
Door de coronacrisis zijn er momenteel vrijwel geen mogelijkheden voor mensen om elkaar binnen de geloofsgemeenschap te ontmoeten. Er wordt naar andere manieren gezocht om met elkaar verbonden te blijven. Jochem Jonkman bericht over hoe dat in de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt gebeurt. Lees verder….

Kerk zijn in periode van coronacrisis, deel II
Door de coronacrisis zijn er momenteel vrijwel geen mogelijkheden voor mensen om elkaar binnen de geloofsgemeenschap te ontmoeten. Er wordt naar andere manieren gezocht om met elkaar verbonden te blijven. Jelco Jousma vertelt hoe de Amazing Grace Parish volop gebruik maakt van YouTube en Skype. Lees verder….

Kerk zijn in periode van coronacrisis, deel III
Door de coronacrisis zijn er momenteel vrijwel geen mogelijkheden voor mensen om elkaar binnen de geloofsgemeenschap te ontmoeten. Er wordt naar andere manieren gezocht om met elkaar verbonden te blijven. Judith Westerink vertelt hoe daar binnen een kleine gemeente als Salem veel creativiteit bij wordt gevraagd. Lees verder….

Kerk zijn in periode van coronacrisis, deel IV
Door de coronacrisis zijn er momenteel vrijwel geen mogelijkheden voor mensen om elkaar binnen en buiten de eigen geloofsgemeenschap te ontmoeten. Er wordt naar andere manieren gezocht om met elkaar verbonden te blijven, via extra telefoontjes, kaartjes en internetcontact. Lees verder….

Pasen vieren in coronatijd
Binnen de protestantse gemeente gaan de  kerkdiensten in deze periode van coronacrisis in aangepaste vorm door. De wijkgemeente Lukas probeert daar met name in de vieringen rond Pasen op een bijzondere manier invulling aan te geven. Lees verder….

#Nietalleen
De PKN, EO, ChristenUnie en organisatie 4M zijn met het oog op de gevolgen van de coronacrisis samen het initiatief #Nietalleen gestart. Daarbij worden de talloze lokale hulpinitiatieven gekoppeld aan hulpvragers en aan elkaar. Lees verder….

Markt 17 is nog wel open als Facebook-comunity
Markt 17 heeft naast de al langer bestaande facebookpagina nu ook een facebook community geopend waar ieder die zich met het inloopcentrum verbonden voelt lid van kan worden. Via dit platform blijft er de mogelijkheid om elkaar in de tijd van de coronacrisis ieder geval online te blijven ‘ontmoeten’. Lees verder….

Coventry gebed voor vrede en verzoening hoeft niet te stoppen
Vanwege de coronacrisis is ook het bijeenkomen voor het Coventrygebed in de dagkapel van de Johannes de Doperkerk tijdelijk gestaakt. Maar dat betekent niet dat het gebed dat iedere vrijdag om 12.00 uur samen wordt gebeden onderbroken hoeft te worden. Lees verder…..

Een mens te zijn op aarde
Vanuit de Arboretumkerk Vrijzinnig op weg, de Protestantse Gemeente en de Rooms katholieke parochie in Wageningen wordt jaarlijks een 40-dagenkalender samengesteld. Het thema dit jaar is ‘Een mens te zijn op aarde’. Lees verder….

Hoop
‘Hoop’ was het thema voor een inspirerende avond op 18 februari in de Bevrijdingskerk, voorgegaan door ds. Erica Hoebe en predikant in opleiding Marjolein Hekman van de Lucas wijkgemeente van de Protestantse gemeente. De avond was georganiseerd door de interkerkelijke Gödöllö werkgroep als vervolg op de Week van Gebed. Lees verder……

Kerken denken mee over profiel van nieuwe burgemeester
Burgemeester Van Rumund was voornemend per 1 november 2020 met vervroegd pensioen te gaan. Via de sleutelfiguren van KerkNet zijn ook de Wageningse geloofsgemeenschappen gevraagd mee te denken over een profielschets van een nieuwe burgemeester. Lees verder….