Klusdagen Woonwerkplaats De Kleine Wereld

Verschillende kerken en geloofsgemeenschappen in Wageningen ondersteunen de stichting Woonwerkplaats De Kleine Wereld. Voor dit project is een kleuterschool in de Nude aangekocht en deze wordt verbouwd samen met statushouders, die er eventueel later samen met hun familie kunnen gaan wonen. De verbouwing wordt zoveel mogelijk circulair uitgevoerd, dat wil zeggen dat men probeert zoveel mogelijk materialen te hergebruiken. Om flink voortgang te maken bij een paar grote onderdelen van de verbouwing en de oplevering in april 2020 mogelijk te maken, worden 4 klusdagen georganiseerd waarvoor hulp welkom is.

School-Nude-13-van-14

Vrijdag 17 januari van 9 uur tot 13 uur is het plan om van alle ramen aan binnen- en buitenkant schoon te maken. Er zijn 5 vrijwilligers nodig voor deze klus. Schoonmaakspullen en ladders zijn beschikbaar. Er wordt afgesloten met een eenvoudige lunch.

Zaterdag 18 februari van 9 uur tot 17 uur zullen de binnenmuren in het hele pand worden gesausd. Er wordt voor deze dag een bouwbegeleider gezocht die over deze dag de regie wil voeren en 8 vrijwilligers voor de uitvoering. Verf en verfbenodigdheden zijn beschikbaar. Ook voor de catering is nog iemand nodig.

20190729-tieners-604x270

Zaterdag 14 maart van 9 uur tot 17 uur is ingepland voor het lakken van kozijnen en deuren binnen en buiten in het hele pand. De organisatie zoekt voor deze dag een bouwbegeleider die over deze dag de regie wil voeren en 8 vrijwilligers voor de uitvoering. Verf en verfbenodigdheden zijn beschikbaar. Ook voor de catering wordt nog iemand gezocht.

Zaterdag 11 april van 9 uur tot 17 uur zal worden besteed aan het snoeien en toonbaar maken van de tuin, in afstemming met Irma de Jager, die de tuinaanleg coördineert. De projectorganisatie zoekt voor deze dag een tuinbegeleider die over deze dag de regie wil voeren en 8 vrijwilligers voor de uitvoering. Tuingereedschap is beschikbaar. Ook voor de catering is die dag nog iemand nodig.

Opgeven voor één of meer van deze dagen kan bij bestuurslid Gerhard Zielhuis van stichting Woonwerkplaats De Kleine Wereld via een e-mail naar g.zielhuis@upcmail.nl.