KomEet toekomstbestendig dankzij Wagenings Nut

KomEet is een maaltijdproject, bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor bij een gezellige maaltijd. Het is een initiatief van de gemeenten van de Nederlandse Gereformeerde Kerk die samenkomen in Ons Huis en De Wagenburcht samen met de Evangeliegemeente Salem. Er zijn inmiddels ook vrijwilligers uit andere kerkelijke gemeenten betrokken.

Iedere week is er op maandag een maaltijd van 3 gangen tegen een vergoeding van 1,50 euro. Deze maaltijden worden gehouden in ‘Ons Huis’ aan de Harnjesweg. Er is plaats voor 50 mensen aan tafel. Zij kunnen zich vooraf aanmelden via de website van KomEet. De maaltijd wordt bereid door groepen vrijwilligers die elkaar afwisselen.

Sinds kort kunnen de initiatiefnemers dankzij een subsidie van het Wagenings Nut de maaltijd tegen een zeer lage prijs blijven aanbieden en tegelijk duurzamer werken. Er kon een grote horeca vriezer worden aangeschaft. Het is daardoor mogelijk beter in te spelen op aanbiedingen. Ook helpt het om beter op maat te koken en minder weg te gooien doordat de overgebleven levensmiddelen of maaltijden zijn in te vriezen voor een andere keer.