Markt 17 heeft weer mensen aan tafel

Sinds woensdag 30 juni wordt in inloopcentrum Markt 17 weer gezamenlijk gegeten. Na een gedwongen pauze van een aantal maanden kan het weer. De eerste weken werd er eenmaal per week gekookt, maar vanaf dinsdag 13 juli gebeurt dat weer drie keer per week. Het inloopcentrum kent ook weer een open inloop en is op dinsdag-, woensdag-, vrijdagmiddag open van 15.00 uur tot 21.00 uur en op zondagmiddag van 15.00 uur tot 18.00 uur.

“Het voelt een beetje alsof we een herstart maken”, zegt coördinator Jaap de Graaff. “Er is wel een kern van mensen die regelmatig Markt 17 bezochten waar ik ook in de afgelopen maanden regelmatig contact mee had. Ik was de afgelopen maanden op dinsdag-, woensdag– en vrijdagmiddag wel in Markt 17 aanwezig en op afspraak kon ik ook wel mensen ontvangen. Maar dat is toch heel anders dan de laagdrempelige ontmoetingsplek die we mensen willen bieden. We hopen dat de loop zoals we die kenden, er weer vlot in komt.”

“Wat voor de bezoekers geldt, geldt eigenlijk ook voor de vrijwilligers. Er is wel een groep kookvrijwilligers, afwashulpen, gastheren en gastvrouwen, die ik geregeld sprak en waarvan ik weet dat ze nog steeds voor Markt 17 beschikbaar zijn, maar er zijn ook mensen afgehaakt tijdens de coronaperiode. Zeker als we weer vaker maaltijden aan gaan bieden en hopelijk ook voor grotere groepen, kunnen we nog wel versterking van ons vrijwilligersteam gebruiken. Kom gerust eens naar Markt 17 om een indruk op te doen van de sfeer. Ik vertel je dan ook graag hoe je eventueel in het inloopcentrum aan de slag kunt als vrijwilliger.”