Markt 17 houdt de deur open voor extra vrijwilligers

Het inloopcentrum Markt 17 volgt bij het openingsbeleid de richtlijnen van de overheid om de risico’s op verspreiding van corona zo goed mogelijk te beperken. Daarom is Markt 17 vanaf medio december voorlopig gesloten voor de open inloop. Coördinator Jaap de Graaff komt wel op dinsdag-, woensdag en vrijdagmiddagen naar het inloopcentrum. Op afspraak is er voor bezoekers en vrijwilligers de mogelijkheid om langs te komen. Het betreft dan 1 op 1 ontmoetingen, waarbij alle geldende coronaregels in acht genomen worden.

“We willen graag een laagdrempelige ontmoetingsplek bieden, juist ook voor mensen die wat extra behoefte hebben aan aanspraak en contact. Het is ambivalent: enerzijds zoeken we naar mogelijkheden om te blijven doen wat we doen, en anderzijds vraagt de coronapandemie erom ons te voegen in de maatregelen om ontmoetingen juist te ontmoedigen… Een onmogelijke tegenstelling eigenlijk”, aldus Jaap de Graaff. “Er zijn een aantal mensen die in het verleden regelmatig in Markt 17 kwamen, die ik in tijden niet meer heb gezien. Dat geldt overigens niet alleen voor bezoekers. Van de vrijwilligers is ook niet iedereen voor Markt 17 beschikbaar gebleven. Sommigen hebben voor andere activiteiten gekozen. Ook zijn er vrijwilligers die vanwege corona extra voorzichtig zijn, voor zichzelf, of met het oog op huisgenoten. In de hoop dat we over enige tijd weer open kunnen, ben ik nog wel op zoek naar uitbreiding van het vrijwilligersteam.”

“Onlangs kwamen twee contactpersonen van een van de ons ondersteunende kerken langs om het inloopcentrum eens van binnen te bekijken. Ze hadden gehoord dat we graag wat meer contact willen met de kerken, en vroegen zich af hoe dat dan zou kunnen. Daar hebben we een goed gesprek over gehad. Fijn, zo’n blijk van interesse. Vrijwilligers uit de diverse kerken zijn van harte welkom! We hebben gastvrouwen en gastheren nodig voor middag en avonddiensten en ook kunnen er wel wat kookvrijwilligers bij op het moment dat we weer maaltijden kunnen aanbieden.”