Markt 17 na opfrisbeurt weer open

Dinsdag 23 juni heeft inloopcentrum Markt 17 na een periode van 3 maanden weer de deuren geopend voor bezoekers. “Markt 17 is een ontmoetingsplek in het centrum van Wageningen. Iedereen is er welkom. De periode dat Markt 17 vanwege coronamaatregelen dicht moest blijven is benut om het interieur een flinke opfrisbeurt te geven. We zijn heel enthousiast over het resultaat en zijn blij dat we weer mensen kunnen ontvangen”, vertelt coördinator Jaap de Graaff.

Jaap-m17“We kijken goed naar de richtlijnen van het RIVM en leven die secuur na”, benadrukt de coördinator. “Dat heeft voor ons op dit moment als consequentie dat we in eerste instantie nog geen maaltijden kunnen aanbieden en de openingstijden beperkt houden van 15.00 uur tot 17.00 uur op dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag. Maar we bieden graag weer ruimte voor wat gezelligheid, ontmoeting en gesprek. En er is natuurlijk koffie en thee. De eerste openingsweken willen we vooral ervaring opdoen met de nieuwe omstandigheden. Dan bekijken we hoe het gaat en of er mogelijkheden zijn om onze activiteiten en openingstijden uit te breiden.”

“Via facebook, whatsapp, sms en e-mail stond ik de afgelopen tijd wel in contact met een deel van de bezoekers en vrijwilligers, maar ik ben blij dat de coronasituatie het weer toelaat dat mensen elkaar ook weer lijfelijk kunnen ontmoeten in Markt 17. Het is fijn te merken dat ook vrijwilligers weer stonden te popelen om te beginnen. Een aantal van hen is de afgelopen tijd ook bij het initiatief Coronahulp Wageningen aan de slag gegaan.
We gaan bij de heropening wel zorgvuldig te werk, zodat het voor bezoekers en vrijwilligers veilig is. Er is een protocol beschikbaar voor dorp- en buurthuizen en ook voor inloophuizen, en dat hebben we vertaald naar de specifieke situatie van Markt 17.

connie2020“Bezoekers die al een kijkje kwamen nemen waren erg enthousiast over hoe ze Markt 17 aantroffen”, vertelt Connie van de Lei. Zij is verantwoordelijk voor het beheer van de ruimte van het inloopcentrum. “Met een klein team hebben we de aflopen weken fanatiek geklust. De bar is vervangen, de vloer is vernieuwd, er zijn nieuwe kasten geplaatst en alles is fris geverfd. De plannen om de ruimte na ruim 8 jaar een opfrisbeurt te geven waren er al. We hebben vorig jaar al wensen en ideeën over verandering van de inrichting verzameld bij bezoekers en vrijwilligers. Vervolgens zijn we in overleg geweest met het college van kerkrentmeesters, want we huren de ruimte van de protestantse gemeente. De gedwongen time-out vanwege corona hebben we benut om door te pakken. Het resultaat mag er zijn.”