Nederlands Gereformeerde Kerk in tv-programma van EO

Op de zondagen 18 en 25 april en 2 mei zal er om 09.20 uur een tv-uitzending zijn van het tv-programma ‘Zie je Zondag’ vanuit de Nederlands Gereformeerde Kerk in Wageningen. De redactie van het programma heeft de gemeente daarvoor benaderd. Het is een programma van de EO waar presentatrice Marleen Stelling achter de schermen van een kerkelijke gemeente kijkt, van conservatief tot vrijzinnig, van ingetogen tot uitbundig, van traditionele dorpskerk tot migrantenkerk.

Voor de uitzendingen in Wageningen sprak de presentatrice met 6 gemeenteleden die met haar delen hoe het geloof en de kerk een rol speelt in hun leven. Dit zal te zien zijn in de 3 afleveringen op tv. Gideon en Irma en hun dochter Sofia tonen ook hun betrokkenheid bij het interkerkelijke Coventrygebed voor vrede en verzoening dat dat elke vrijdag tussen 12.00 uur en 12.20 uur in de kapel van de Johannes de Doperkerk. Zij wilden graag iets vertellen over de inspiratie en hoop die ze bij dit gebed vinden. Naast de zes gesprekken met gemeenteleden zijn er ook in één viering van de Nederlands Gereformeerde Kerk filmopnames gemaakt en is er een interview geweest met dominee Dick Lagewaard.

De Wageningse gemeente heeft besloten in te gaan op de vraag van de EO, om zo naar buiten toe iets te kunnen laten zien van wat God hen heeft gegeven. Daarnaast is het ook een mooie manier om kerkelijk betrokkenen in Wageningen eens een kijkje achter de schermen te bieden bij de Nederlands Gereformeerde Kerk in de hoop dat het ook tot zegen mag zijn voor de kerken in Wageningen.