Omzien naar de ander via Present Wageningen

Een groep mensen uit een kerk in Wageningen is onlangs aan de slag geweest in het appartement van een alleenstaande moeder met vier kleine kinderen. Op één avond heeft deze groep de woonkamer, keuken, hal en twee slaapkamers geschilderd. Al enige tijd heeft Present groepen vrijwilligers kunnen koppelen aan dit gezin, waarbij we merkten dat de moeder, die zich in eerste instantie terugtrok, steeds meer open is gaan staan voor contact met vrijwilligers. De kinderen vonden alle aandacht van de groepen geweldig.

Tussen het klussen door werd er gestept, zijn er spelletjes gedaan, is er verstoppertje gespeeld. Maar ook heeft de oudste dochter meegeholpen met verven. Zij heeft nu de mooiste kamer van het huis, aldus de dochter zelf. Wat je met een groep vrijwilligers al wel niet kan doen op één dagdeel, voor mensen in Wageningen die dit goed kunnen gebruiken. En hoeveel dit met die ander kan doen: simpelweg ‘Present zijn’ doet vaak al goed. Binnenkort kan er, dankzij een samenwerking met het Noodfonds Wageningen, de vloer gelegd worden in het hele appartement. Het huis is dan weer grotendeels op orde. Het betekent een nieuwe start voor moeder en kinderen.

Wil je ook van betekenis zijn voor andere mensen in Wageningen die een beetje steun goed kunnen gebruiken en heb je ergens in de komende maanden éénmalig een dagdeel tijd? Via Present zijn er verschillende mogelijkheden om je in te zetten, praktisch of sociaal. Via Present kun je anderen ontmoeten die je anders misschien niet zo gauw tegenkomt.

Naast éénmalige groepen zijn we ook op zoek naar groepenbegeleiders, dan begeleid je een groep die de klus gaat uitvoeren en zorg je voor een goede koppeling met de hulpontvanger. Ben je handig en wil je af en toe wel eens mee klussen bij de wat meer uitdagende klussen? Dan horen we dit ook graag! Wij maken onderdeel uit van Welsaam en werken samen met verschillende maatschappelijke organisaties in Wageningen. Leuk als je eens kijkt op onze website: www.presentwageningen.nl. Helemaal leuk als je je aanmeldt!