Open Bouwdag Grote Kerk op 12 oktober

Sinds mei van dit jaar staat een deel van de Grote Kerk op de Markt in de steigers en vinden er veel werkzaamheden plaats. Nadat onlangs de subsidie vanuit de Provincie voor het tweede deel van de restauratie is toegekend, kan het werk aansluitend doorgaan. Zowel aan de binnen- als buitenzijde wordt de kerk ingrijpend gerestaureerd en gelijktijdig wordt het gebouw opnieuw ingericht en verduurzaamd. Dit alles met als doel om het bijzondere kerkgebouw de komende decennia te kunnen behouden.

Tijdens de werkzaamheden is het gebouw gesloten. Op zaterdag 12 oktober van 12.00 tot 16.00 uur wordt het gebouw echter opengesteld voor publiek. Dit biedt voor iedereen een unieke kans om de vorderingen van de werkzaamheden van dichtbij te bekijken.

header-grote-kerk-wageningen

Naast het bezichtigen van de werkzaamheden ín het gebouw, is het óók mogelijk om een rondleiding over de steigers te krijgen om de werkzaamheden aan de gevel en het dak van dichtbij te zien. Zo zal er onder meer uitleg worden gegeven over het dak- en gevelherstel en is er speciale aandacht voor de werkzaamheden aan de glas-in-lood ramen. Binnen in het gebouw zullen de vorderingen van de nieuwe sanitaire groepen en multifunctionele ruimtes goed zichtbaar zijn en is er speciale aandacht voor het hergebruiken van bestaande materialen – waaronder een deel van de oude kerkbanken – bij de herinrichting.

Deskundigen van de aannemer, de architect, Stichting Oude Gelderse Kerken en de Stichting Grote Kerk Wageningen zullen die middag aanwezig zijn om de rondleidingen te verzorgen en toelichting te geven op de werkzaamheden en de plannen voor de toekomst.