Open lezing voor jongeren met Oscar Lohuis op 11 april

Ichthus Wageningen organiseert op donderdagavond 11 april vanaf een open lezing gericht op jongeren tot 27 jaar. De lezing wordt verzorgd door Oscar Lohuis en vindt plaats in Ons Huis aan de Harnjesweg. De aanvang is om 20.00 uur.

Oscar Lohuis is opgeleid als theoloog. Van mei 2001 tot en met december 2006 is hij als predikant verbonden geweest aan de Vrije Baptistengemeente in Emmeloord. Vanaf 2007 is hij vrijgesteld om zich als predikant in buitengewone dienst helemaal te geven aan het verkondigen van het evangelie als rondreizende prediker, evangelist en Bijbelleraar.

Wie ben ik, wat ben ik, waarom ben ik, de zoektocht naar identiteit is zo oud als de mens zelf. Gedachte-tradities, religiën en filosofieën komen met verschillende antwoorden en claims waarvan de een zekerder wordt geacht dan de ander. Het is een zekerheid dat wij worden beziggehouden met bestaan, met daarbij vaak de vraag met welk recht besta ik.

De christen levend uit geloof, is ervan verzekerd ontzagwekkend wonderlijk te zijn gemaakt en door God Zelf liefgehad te zijn. Dat is het recht van het bestaan volgens de christen. Maar wat houdt dit in, als we Jezus nemen als de basis voor de zoektocht naar identiteit? Dit is waar Oscar Lohuis zijn lezing over gaat houden in Ons Huis.