Openingsviering Week van gebed voor eenheid van christenen 2023

De Week van gebed voor eenheid van christenen 2023 vindt plaats van 15 tot en met 22 januari. Het thema is ‘Doe goed. Zoek recht.’ Bijzondere aandacht is er voor de verdeeldheid die veroorzaakt wordt door het onrecht van ongelijkheid en racisme. De Bijbeltekst die centraal staat komt uit Jesaja 1 vers 17: ‘Leer goed te doen; zoek het recht, houd tirannen in toom, kom op voor wezen, sta weduwen bij’. Het materiaal voor deze gebedsweek werd aangereikt door kerken uit de Amerikaanse staat Minnesota.

In Wageningen start de Week van gebed met een interkerkelijke viering op zondagmiddag 15 januari om 15:00 uur in de Grote Kerk op de Markt. De viering is voorbereid door leden van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, de Vineyardgemeente en het International Christian Fellowship. Zij hebben zich samen gebogen over de invulling van de liturgie, de verkondiging en de muziek tijdens de viering.

Nadat de interkerkelijke viering de afgelopen jaren telkens online ingevuld moest worden vanwege de geldende coronamaatregelen, bestaat er nu weer de gelegenheid om met mensen uit diverse geloofsgemeenschappen in een volle kerk samen te komen. In de Bevrijdingskerk aan de Ritzema Bosweg is er een apart programma voor kinderen opgezet en de voor de allerkleinsten is er een oppasdienst beschikbaar in één van de bijzalen van de Grote Kerk. Verder is er een programma van vieringen, gebedsmomenten en bijeenkomsten opgezet voor de rest van de week waar u ook van harte voor wordt uitgenodigd.