Opnieuw Happietaria in Wageningen

Happietaria is een project waarbij een pop-up restaurant wordt opgezet om geld op te halen voor een goed doel. Dit restaurant wordt in ongeveer een jaar tijd opgezet door studenten en gaat een maand lang open. Alle opbrengsten gaan naar het goede doel. Happietaria is dan ook volledig afhankelijk van vrijwilligers en sponsoren. In Wageningen opent Happietaria op 25 maart 2021 voor de elfde keer.

De opbrengst van Happietaria Wageningen gaat dit jaar naar een project van Tear. Dit project richt zich op de wederopbouw van landbouwsystemen in Syrië. Hierbij worden de meeste kwetsbare families in kaart gebracht, zodat zij ondersteund kunnen worden.

Happietaria wordt al 25 jaar georganiseerd in verschillende studentensteden in Nederland. Het is een initiatief van hulporganisatie Tear. Tear is een ontwikkelingsorganisatie die mensen wil stimuleren om zelf iets te doen voor armoede en onrecht, bijvoorbeeld via Happietaria. Tear biedt hulp aan de allerarmsten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika zonder onderscheid te maken in etnische afkomst of persoonlijke overtuigingen.

Om de studenten te helpen zoveel mogelijk geld op te halen, zijn er verschillende manieren bijdragen. U kunt natuurlijk straks een maaltijd van het restaurant gebruiken. Ieder jaar zijn er ook bedrijven in Wageningen en omstreken die het Happietaria project als sponsor steunen. Ook voor particulieren is het ook mogelijk om dat te doen.

Financiële steun aan Happietaria kan via NL 39 RABO 0320 3786 16 ten name van Stichting Tear Fund Nederland. Meer informatie is te vinden op de website van Happitaria Wageningen.