Pasen

De scheppingstuin, de zon komt op,
de dode is verdwenen.
Wie durft dit teken te verstaan?
Maria staat te wenen,
maar ziet de tuinman, hoort haar naam,
keert om, herkent dan Jezus:
Hou mij niet vast, meld overal:
Hij leeft, Hij is verrezen.

Andries Govaart

9510jouw-vreemde-landP1630554Het gedicht van Andries Govaart is de tekst voor Eerste Paasdag van de Veertigdagenkalender 2018. Leden van de Arboretumkerk – Vrijzinnig op weg, de Protestantse gemeente en de rooms katholieke gemeenschap in Wageningen hebben deze kalender samengesteld. Met de Veertigdagenkalender op weg naar Pasen worden lezers uitgenodigd elke dag een moment te nemen voor bezinning, stil te staan bij wat hen raakt en bij de vraag met wat en wie zij zich verbinden en willen verbinden. Als thema voor dit jaar is gekozen ‘Wat bezielt ons’.

Grote KerkVanaf Witte Donderdag 29 maart zijn er in de verschillende Wageningse kerken dagelijks vieringen tot en met Pasen. Kerken vieren het heilig avondmaal of de Eucharistie, staan stil bij het lijdensverhaal in de diensten op Goede Vrijdag om op zondag de Opstanding van Pasen te vieren. De eerste viering op Eerste Paasdag begint al bij het ochtendgloren om 6.30 uur in de Grote Kerk. De nacht verdwijnt en het Licht komt op. Dominee Erica Hoebe gaat voor in deze Dageraadsviering. Het Johanneskoor verleent medewerking.

Mer informatie over de vieringen in de verschillende gemeenten die zijn aangesloten bij KerkNet is te vinden op deze website en op eigen websites van de geloofsgemeenschappen.