PGteW verslaat Salem bij de Veluweloop

Het was geen dag voor watjes: bijna de hele dag (mot-)regen en dan van Wageningen naar de Posbank fietsen en hardlopen en weer terug. Slechts twee kerkenteams hadden het aangedurfd: de 38e Veluweloop op 12 oktober. De mooiste hardloopestafette van Nederland, bijna helemaal door de natuur. Salem deed voor de zoveelste keer mee. De laatste jaren heet het team Sal’em krijgen! De Nederlandse Gereformeerde Kerk heeft ook jarenlang meegedaan maar had dit jaar helaas geen team. Wel was de Protestantse Gemeente present, in de vorm van ‘De Pathfinders’.

Zelfs zonder ster-atleet Carl Jansen (sleutelfiguur bij Kerknet voor de Protestantse Gemeente) zetten ‘De Pathfinders’ een toptijd neer en eindigden als 27e. Weliswaar na teams als ‘Tobbe met Wobbe’, ‘De Luie Honden’ en ‘Werknaam-niet vergeten in te vullen’, maar ruim voor ‘Lopend Vuurtje’, ‘Nizo snel’ en ‘De Anti-lopen’, en inderdaad, ook ruim voor ‘Sal’em krijgen’ die eindigden op plek 57. ‘Sal’em krijgen’ was overigens ook dik tevreden, want met 91 teams hoef je je voor de 57e plek niet te schamen. En Salem was in het bijzonder trots op de vier kinderen onder de 15 in het team. Beide kerkenteams overbrugden de afstanden tussen de loopetappes overigens op de fiets, zoals het groene kerken betaamt!

Dus hierbij dagen we de overige kerken uit voor de Veluweloop in 2020. Twaalf etappes tussen de vier en de twaalf kilometer. Daarvoor heb je maar twaalf lopers nodig. Wie durft het aan?