RTV Rijnstreek op zondagochtend

De lokale omroep RTV Rijnstreek is een half jaar geleden gestart met het uitzenden van Wageningse kerkdiensten op het eigen tv-kanaal op de zondagochtend. Het gaat niet om live-beelden, maar om opnames die al op een voorgaande zondag zijn gemaakt. Iedere deelnemende geloofsgemeenschap zorgt dat de beelden die worden aangereikt geschikt zijn voor een openbare uitzending. Dat betekent bijvoorbeeld dat persoonlijke elementen die de privacy van mensen raakt eruit zijn gehaald.

De tv-uitzendingen beginnen telkens om 10 uur. De diensten van de deelnemende geloofsgemeenschappen zijn nu al online te volgen via www.kerkdienstgemist.nl of te vinden op het eigen YouTube kanaal of via een intern gedeelte op de eigen website. Daarbij is een voornaam doel verbinding te maken met de leden uit de eigen gemeenschap die niet in staat zijn de vieringen lijfelijk bij te wonen. De uitzendingen via RTV Rijnstreek hebben een wat ander doel. Ze zijn met name bedoeld om alle inwoners van Wageningers op een vast tijdstip, gelegenheid te bieden kennis te maken met de veelkleurigheid van de kerken.

Ook op het radiokanaal van RTV Rijnstreek is er op zondagochtend aandacht voor een boodschap vanuit de Wageningse kerken. Tussen 8.00 uur en 9.00 uur staat wekelijks de uitzending ‘Klassiek & overdenking voor de zondag’ geprogrammeerd. Naast muziek is daarin een korte overdenking van één van de Wageningse pastores te horen. Vanuit het pastoresconvent wordt daar een rooster voor gemaakt.

De frequenties en kanalen waarop de omroep is te vinden staan vermeld op de website van RTV Rijnstreek. De tv-uitzendingen zijn ook live vanachter de computer te volgen via de specifieke webpagina voor live TV op deze website.