RTV Rijnstreek zendt op zondagochtend kerkdienst uit

De lokale omroep RTV Rijnstreek is begin november gestart met het uitzenden van Wageningse kerkdiensten op tv op de zondagochtend. Deze uitzendingen beginnen om 10 uur. Bij toerbeurt leveren de verschillende wijkgemeenten van de Protestante gemeente, de Vineyardgemeente, de Nederlandse Gereformeerde Kerk vanuit Ons Huis en De Wagenburcht, Amazing Grace Parish en de rooms katholieke parochie opnames van een viering aan bij de omroep.

1698484196

Het gaat niet om live-beelden, maar om opnames die al op een voorgaande zondag zijn gemaakt. Iedere deelnemende geloofsgemeenschap zorgt dat de beelden die worden aangereikt geschikt zijn voor een openbare uitzending. Dat betekent bijvoorbeeld dat persoonlijke elementen die de privacy van mensen raakt eruit worden gehaald. Er is een ‘Kerknet-leader’ voor de uitzendingen gemaakt en iedere deelnemende kerk zorgt vervolgens voor een inleidend filmpje of beeld van de geloofsgemeenschap. Aan het eind van de uitzending kan er nog een contactadres in beeld komen.

De diensten van de deelnemende geloofsgemeenschappen zijn nu al online te volgen via www.kerkdienstgemist.nl of te vinden op het eigen YouTube kanaal of via een intern gedeelte op de eigen website. Daarbij is een voornaam doel verbinding te maken met de leden uit de eigen gemeenschap die niet in staat zijn de vieringen lijfelijk bij te wonen. De uitzendingen via RTV Rijnstreek hebben een wat ander doel. Ze zijn met name bedoeld om alle inwoners van Wageningers op een vast tijdstip, gelegenheid te bieden kennis te maken met de veelkleurigheid van de kerken.

De frequenties en kanalen waarop de omroep is te vinden staan vermeld op de website van RTV Rijnstreek. De tv-uitzendingen zijn ook live vanachter de computer te volgen via de specifieke webpagina voor live TV op deze website.