Seizoenafsluiting in Markt 17

SONY DSC

Op donderdag 15 juni vond de seizoenafsluiting van KerkNet plaats. Dat gebeurde in het inloopcentrum Markt 17. Voorzitter Jaap Ketelaar van de vergadering van sleutelfiguren van KerkNet opende de bijeenkomst en ging voor in gebed. Vervolgens blikte hij kort terug op het afgelopen seizoen. “KerkNet is opgezet als informeel platform, zodat we elkaar als christelijke geloofsgemeenschappen in Wageningen beter leren kennen en gemakkelijker weten te vinden. Ik heb de indruk dat dit lukt. We hebben het afgelopen jaar met de sleutelfiguren bij verschillende gemeentes vergaderd en zo deze gemeentes beter leren kennen. Op de interkerkelijke viering in januari kijken we ook met veel dankbaarheid terug. Prachtig dat er zo veel kerken meedoen.”

_mg_8126-kopieVervolgens kreeg voorzitter Arnold Moene van het bestuur van het inloopcentrum Markt 17 het woord. “Markt 17 is gericht op ontmoeting, dus een informele seizoenafsluiting van KerkNet past hier. We hechten ook sterk aan goede contacten met de kerken. Zeven kerkgemeenschappen namen ooit het initiatief voor de opzet van dit inloopcentrum. Er zijn mensen uit kerken actief als vrijwilliger en we hebben een deelnemersraad met vertegenwoordigers uit kerken waar we als bestuur ons beleid een paar maal per jaar mee kunnen afstemmen.

De seizoenafsluiting werd ook gebruikt om elkaar te informeren over actuele zaken en hoogtepunten binnen verschillende interkerkelijk initiatieven. Evert Kloosterboer vertelde over de voorbereiding van interkerkelijke vieringen. Monique Zwetsloot vertegenwoordigde de werkgroep Kerk en Schepping. Ronald Blonk vertelde over het kinderproject Er op uit! waarbij kinderen zelf een moestuin beheren en tegelijk vele lessen uit de Bijbel tastbaar worden gemaakt. Martin Keijbets vertegenwoordigde de werkgroep die het Coventrygebed voor vrede en verzoening organiseert. Antoinette van Schaik informeerde de aanwezigen over de contacten vanuit Wageningen met een interkerkelijke groep in het Hongaarse Gödöllö. Herman van Eck wees op de waarde van de East Kids Club en Youchooze voor de jongeren. Het Diaconaal WMO Platform heeft het initiatief genomen voor een Interkerkelijk Diaconaal Informatiepunt. Ook wordt er gewerkt aan een Interkerkelijk Sociaal Noodfonds. Jaap Schouls vertelde daar over. Rein van Eck wees op de waarde het initiatief Vakantiegeld Delen en Jan Stel gaf een toelichting op het maaltijdenproject KomEet.

De middag werd afgesloten met hapje en een drankje, waarbij er nog tal van zaken werd nagepraat.