Startviering Week van Gebed voor Eenheid 2021

De Week van gebed voor eenheid 2021 vindt plaats van 17 tot en met 24 januari 2021. Bij dit jaarlijks terugkerend gebeuren bidden christenen in de gehele wereld voor Eenheid. Ook in Wageningen. De interkerkelijke openingsviering is op zondag 17 januari om 15.00 uur. Dit jaar zal de interkerkelijke openingsviering vanwege de COVID-19 maatregelen te volgen zijn als een livestream viering via Kerkdienst Gemist. Ook RTV Rijnstreek zendt de viering uit op televisie.

Het thema van dit jaar is ‘Blijf in mijn Liefde en je zult vrucht dragen’, naar de oproep van Jezus Christus zelf uit het evangelie volgens Johannes (15 vers 5-9). Jezus Christus zei tegen Zijn discipelen: ‘Blijf in mijn liefde en je zult veel vrucht dragen’. Hij blijft in de liefde van de Vader en wil niets liever dan die met ons delen. Hiervoor gebruikt Hij het beeld van de wijnstok. Hij is de wijnstok en de Vader de wijnbouwer. Die snoeit ons en maakt ons heel, zodat wij hem kunnen eren en vrucht dragen, vrucht die zichtbaar wordt in eenheid. Dat is wat we hopen dat er in deze Week van Gebed gebeurt.

Zusters uit de oecumenische kloostergemeenschap in Grandchamp, Zwitserland, hebben het materiaal van de gebedsweek dit keer voorbereid, en wijzen op de verbondenheid met Christus als bron van de vrucht van eenheid. Deze gemeenschap is al sinds haar ontstaan toegewijd aan eenheid en gebed.

De Protestantse Gemeente, de Nederlands Gereformeerde Kerk en de Evangeliegemeente Salem bereiden de viering samen voor. De voorgangers in deze dienst zijn ds. Dick Lagewaard (NGK), ds. Erica Hoebe (PGteW) en Judith Westerink (Salem).

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is qr-code-2021-1024x1024.png

Onderdeel van de viering vormt een collecte voor Stichting Present. Deze stichting wil een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk wordt aan vrijwilligers de mogelijkheid geboden om zich in de eigen woonplaats gedurende één dagdeel of voor langere tijd in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of sociaal isolement. De organisatie wil zo een beweging op gang brengen in Wageningen waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.

U bent meer dan van harte welkom om de viering en activiteiten te volgen! Nadere informatie over de Week van Gebed en de Startviering kunt u vinden op de website www.kerknetwageningen.nl. Verder kunt u ons volgen op Facebook.

Zie ook www.weekvangebed.nl en www.missienederland.nl.