Stichting Art Bible Child vraagt om steun

ABC1De stichting Art Bible Child vraagt om steun. De stichting is ooit opgericht door een lid van de Nederlandse Gereformeerde Kerk en heeft tot doel om Bijbelboekjes uit de Kijkbijbel van Kees de Kort over de wereld te verspreiden. Er zijn boekjes in veel talen en ze zijn in allerlei landen verspreid, soms in grote aantallen. De oprichter is een paar jaar geleden overleden, en nu probeert het bestuur om de stichting nieuw leven in te blazen.

Waar de stichting vooral behoefte aan heeft is hulp bij het vinden van afzet voor de boekjes, en de middelen die daarvoor nodig zijn. De stichting zelf maakt nauwelijks kosten en de boekjes worden tegen kostprijs verstrekt. De afnemers zijn gemeenten en zendingsorganisaties in Zuid-Amerika, Afrika, Azië en Oost-Europa. Zij hebben doorgaans niet de middelen om ze te betalen, dus moet de financiering in Nederland gezocht worden. Daarom is fondsenwerving ook van belang.

Alle hulp is welkom, maar in het bijzonder zou de stichting geholpen zijn met de volgende zaken:

  • Een bestuurslid gericht op fundraising.
  • Projecten initiëren en uitvoeren, dus zorgen dat er afzet is voor de boekjes. De stichting levert de boekjes.
  • Het opnemen van de stichting in het collecterooster.

Meer informatie is te verkrijgen via de website van de stichting of via Albert Willemsen van de Nederlands Gereformeerde Kerk.