Taizé-vieringen in de Arboretumkerk

In de Arboretumkerk aan de August Faliseweg wordt elke tweede maandag van de maand een Taizé-gebedsviering gehouden. Het is een meditatieve dienst met stilte en liederen in de stijl van de christelijk oecumenische kloostergemeenschap van Taizé in Frankrijk. De eerstvolgende viering is op maandag 8 november.

De Taizé-vieringen worden georganiseerd vanuit het Student Platform & Chaplaincy Wageningen van Spectrum, maar iedereen is er welkom. De aanvang is 20.00 uur. Voorafgaand aan de viering is er vanaf 19.15 uur een eenvoudige vegetarische maaltijd. Ook daar kan iedereen aan deelnemen die zich van tevoren heeft aangemeld via spectrum.spc@wur.nl.

Van vrijdag 15 oktober tot en met maandag 18 oktober zal er een groep vanuit Wageningen ook een bezoek brengen aan de christelijke gemeenschap van Taizé. Daar komen het hele jaar door duizenden jongeren naar toe voor ontmoeting en bezinning. Elke dag geven de broeders van de gemeenschap inleidingen op een gedeelte uit de Bijbel. Driemaal per dag komen de broeders met alle bezoekers bijeen voor een gemeenschappelijk gebed in de Verzoeningskerk. In de momenten tussen deze diensten is er tijd voor bezinning, discussie, gebed en stilte, al dan niet in een groepje van jongeren met verschillende nationaliteiten.