Theater in de Kerk

Zowel in de rooms-katholieke gemeenschap als in de wijkgemeente Lukas worden kinderen en volwassenen de komende weken uitgedaagd om een Bijbelverhaal met muziek, dans en spel op een bijzondere manier te beleven.

poster-final-jona-kleinIn de rooms-katholieke kerk in Wageningen wordt op zaterdag binnen 1 dag door kinderen een musical ingestudeerd en opgevoerd. Daarin wordt het verhaal verteld van de profeet Jona. De kinderen van 4 tot 12 jaar krijgen begeleiding van theatergroep ‘De Vliegende Speeldoos’. De repetities starten om 13.00 uur en de opvoering is om 19.00 uur in de Johannes de Doperkerk. Veel meer informatie is te vinden op de website van de gemeente.

bevrijdingskerkIn de Bevrijdingskerk waar de wijkgemeente Lukas van de protestantse gemeente samenkomt draait het in het weekend van 1 tot en met 3 februari om het Bijbelverhaal van Ester. Vrijdagavond gaan zangers en de musici van het gelegenheidskoor en -orkest aan de slag en wordt er een film gedraaid; ds. Erica Hoebe zal ‘Lectio divina’ begeleiden. Zaterdag worden er verschillende workshops gegeven door professionals van De 7evende Hemel en gaan koor en orkest verder repeteren. In de zondagochtenddienst wordt met elkaar in dans, drama, zang, acteren en musiceren het Bijbelverhaal over Ester opnieuw tot leven gebracht. Theoloog en theatermaker Kees van der Zwaard gaat van deze dienst iets heel bijzonders maken.