Thema-avond ‘Geloof en Schepping’ in Huis van Salem

Donderdag 20 oktober vindt in Huis van Salem aan de Hendrikweg een bijeenkomst plaats rond het thema ‘Geloof en schepping’. De interkerkelijke werkgroep Kerk en Schepping wil na een periode van rust, graag weer aan de slag. U bent hartelijk welkom om met ons mee te praten. We starten om 20.00 uur en sluiten rond 22.00 uur af.

De klimaatverandering manifesteert zich steeds nadrukkelijker en dat heeft grote gevolgen in de levens van enorm veel mensen in diverse delen van wereld. Vaak gaat het om inwoners van landen die wel erg kwetsbaar zijn voor de gevolgen van klimaatverandering, terwijl hun eigen bijdrage aan de wereldwijde CO2-uitstoot relatief klein is

De verandering van het klimaat en de gevolgen die dat kan hebben voor ons en met name voor komende generaties, kunnen erg beangstigend zijn. Over de te nemen maatregelen moet er internationaal eensgezindheid zijn en die lijkt momenteel verder weg dan ooit. Hoe gaan we daar als gelovigen mee om? Wat en wie inspireert daarbij? En lukt het om die hoop, die daar uit voortvloeit, ook uit te dragen? Daar willen we graag met elkaar over in gesprek.

Dichtbij huis hebben boeren sterk het gevoel dat ze worden overvraagd met de maatregelen die de regering wil doorvoeren voor het behoud van de biodiversiteit. Judith Westerink is vanuit haar werk veel met het thema bezig. We kunnen veel van boeren leren als het gaat om leven met de schepping, stelt zij. Jezus gebruikte veel voorbeelden uit de landbouw in zijn gelijkenissen. Judith schreef hierover een Bijbelstudie die is gepubliceerd door A Rocha.

Het lijkt Judith mooi om met een aantal christenen uit verschillende Wageningse kerken een boer in de buurt van Wageningen te ‘adopteren’ om de kloof tussen boeren en burgers te verkleinen. Ook over haar idee ‘Adopteer een boer’ willen we graag verder doorpraten met elkaar op 20 oktober. Wees welkom.

Judith Westerink (06-83432667 / bendiksjudith@upcmail.nl ), Wim te Winkel (06-13693138 / wim.te.winkel@planet.nl )