Thema-avond ‘Omgaan met eenzaamheid’

Het Diaconaal Platform Wageningen organiseert op woensdag 19 april in de Arboretumkerk, aan het Delhorstpad 6, de thema-avond ‘Omgaan met eenzaamheid’. Koffie en thee staan klaar vanaf 19:15 uur, het programma start om 19:30 uur en de avond wordt afgerond rond 21:45 uur. Ds Jeannette den Ouden leidt de gesprekken.

Bij ouderen, maar ook bij jongeren, blijken gevoelens van eenzaamheid in toenemende mate voor te komen. Met name in de afgelopen coronaperiode is dat toegenomen. Soms leidt sociaal isolement ook tot ongewenst gedrag. Eenzaamheid wordt door de buitenwereld niet altijd herkend en als het wordt gesignaleerd kan het lastig zijn om er op de juiste manier mee om te gaan.

In het panel zitten Emmy Kwakkel, geestelijk verzorger bij Rumah Kita, en Corrie Kamphuis, vanuit Humanitas als coördinator betrokken bij 2 maatjesprojecten gericht op mensen die mede door bijzondere levensomstandigheden eenzaamheid ervaren.

De bijeenkomst staat open voor ieder die geïnteresseerd is in het thema. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In verband met een passende organisatie wordt aanmelding bij de secretaris van het Diaconaal Platform Wageningen op prijs gesteld. Dat kan via een e-mail naar schouls@planet.nl of telefonisch via 0317-420173.