Uitwisselingsweekend rond thema ‘Genade’

Het uitwisselingsweekend van de oecumenische werkgroepen van Wageningen en Gödöllő van 6 tot en met 9 oktober kent als thema ‘Genade’. De vijfkoppige kerkelijke groep uit Gödöllő maakt deel uit van de gemeentelijke delegatie die naar Wageningen zal komen om hier het dertigjarige jubileum van de stedenband te vieren. Die is tot stand gekomen op initiatief van de Interkerkelijke Vredesbeweging met het doel bruggen te bouwen over muren heen tussen culturen, religies en maatschappelijk-sociale verschillen. Was dat geen genade toen? En beseffen we wel dat dat continu doorwerkt?

Het prachtige gebed van Thomas a Kempis ‘Confirma me, Deus, per gratiam Sancti Spiriti!’, ofwel ‘Sterk mij, God, door de genade van de Heilige Geest!’ zal als leidraad dienen bij onze programmaonderdelen en discussies. We kiezen onze favoriete Bijbelpassages over genade en zoeken er passende liederen en gebeden bij die we proberen te vertalen naar onze persoonlijke ervaringen.

Voorlopig staat maar één programmaonderdeel van het weekend vast. Dat is het Coventry-gebed voor vrede en verzoening op vrijdag 7 oktober om 12 uur in de Johannes de Doperkerk. Ex-burgemeester Geert van Rumund zal dan debuteren als voorganger! Hij draagt de interkerkelijke contacten tussen Gödöllö en Wageningen een warm hart toe en daar zijn we heel blij mee!

Ter voorbereiding van het weekend komen we nog twee keer bij elkaar: maandag 12 september en dinsdag 27 september. We beginnen om 18.30 uur in een gezellige sfeer met een eenvoudige maaltijd in de Verrijzeniszaal van de katholieke kerk en we sluiten af rond 23.00 uur.

Interesse? Wees welkom! Wil je een Hongaarse gast ontvangen? Graag! Wil je meer weten? Bel of mail naar Mária Trinn (06-53439773; mariatrinn@hotmail.com)