10 oktober – Thema-avond ‘Leven met dementie’

In Nederland krijgt één op de vijf mensen een vorm van dementie. Het komt dus veel voor en daardoor krijgt iedereen er in zijn of haar leven op een of andere manier mee te maken. Het kan zijn, dat het onszelf treft, onze partner, ouder, vriend… Ook in de wijdere kring van mensen, die we ontmoeten als buurtgenoot, gemeentelid of vrijwilliger, treffen we tal van mensen, die leven met dementie. Tegenwoordig is er – gelukkig – veel aandacht en zorg voor alle betrokkenen. Dit kan in pastorale vorm zijn, maar ook in de dagelijkse begeleiding. Tegelijkertijd zijn er nog zoveel vragen en is er behoefte om ervaringen van anderen te horen en het eigen verhaal te delen.

Samen met het Odensehuis organiseert het Diaconaal Platform Wageningen daarom een ontmoetings- en informatieavond over ‘Leven met dementie’. Het is een avond, waarop twee personen spreken, die ervaring hebben in het Odensehuis Wageningen (Louisa Bosker) en in pastorale zorg voor mensen met dementie in een verpleeghuis (Marion Boelhouwer). Ook zullen we uiteengaan in kleinere groepen om vanuit drie verschillende perspectieven (de mens met dementie; de mantelzorger; de buurtgenoot/vrijwilliger) te horen en te spreken over ervaringen rond dementie.

Wees welkom op maandag 10 oktober 2022 in de Bevrijdingskerk. De avond begint om 19.30 uur. Koffie en thee staan klaar vanaf 19.15 uur en we ronden rond 21.45 uur de avond af. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Aanmelden bij de secretaris van het Diaconaal Platform Wageningen (schouls@planet.nl) wordt op prijs gesteld.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.