Veel aandacht voor 5 jaar Markt 17

Op 17 december 2016 was het inloopcentrum Markt 17 exact 5 jaar open. Zeven kerkgemeenschappen namens destijds het initiatief om in het hart van de stad een pleisterplek te creëren waar mensen elkaar graag ontmoeten. “Uit gesprekken met bezoekers en vrijwilligers merk ik dat Markt 17 als een weldaad wordt ervaren”, vertelt coördinator Jaap de Graaff. “Kansen om nieuwe mensen te leren kennen en door mensen gekend te worden. Je kunnen inzetten voor elkaar door samen een maaltijd te bereiden, een luisterend oor vinden voor je verhaal, of juist bieden. Het is van veel waarde.” Omdat alle betrokkenen blij zijn met wat er in 5 jaar is ontstaan werd het eerste lustrum van het inloopcentrum op een bijzondere manier gevierd. Op zaterdag 17 december werd er een kunstmarkt en kunstveiling georganiseerd. Op zondag 18 december was er voor de bezoekers van Markt 17 een stadswandeling, met daarna een gezellig samenzijn.

burgemeester6-webVanaf de eerste openingsdag is er in Markt 17 geëxposeerd, zowel door beginnende als al wat meer ervaren kunstenaars. Onder hen ook verschillende bezoekers en vrijwilligers van Markt 17. Veel mensen die in Markt 17 een expositie hebben gehad leverden werk aan voor de kunstmarkt van 17 december en daarnaast deed ook een grote groep bekende Wageningse kunstenaars mee. Het foyer van theater De Junushoff was als expositieruimte ingericht. Er konden circa 70 kunstwerken worden aangeboden voor de verkoop, waarbij een deel van de opbrengst werd afgestaan aan Markt 17. Kinderen konden zelf creatief aan de slag onder begeleiding van beeldend kunstenaar Marieke Klok uit Renkum. Burgemeester van Rumund trad op als veilingmeester en hij deed dat met veel enthousiasme. Zowel als gebeuren ter promotie van het inloopcentrum Markt 17 als in financiële zin was het evenement erg geslaagd.

vrijwilligersmiddag-lustrum-m17_2Op zondag 18 december maakte een groep bezoekers en vrijwilligers van het inloopcentrum een stadswandeling onder begeleiding van 2 gidsen van het Gilde. Het idee was door een bezoekster van Markt 17 als jubileumactiviteit geopperd. De gidsen vertelden over de geschiedenis van Wageningen en wezen op bijzondere plekken in de stad. Na afloop van de wandeling konden de deelnemers aanschuiven in Markt 17 voor soep en pannenkoeken. Enkele bezoekers van het inloopcentrum maken regelmatig samen muziek en verzorgden een eerste optreden, dat met veel enthousiasme werd ontvangen. Verder werd er bij koffie en thee nog wat nagepraat over het verloop van het gehele weekend.