Veel warmte bij welkom en afscheid van voorgangers

Zondagmorgen 5 februari vond de installatie plaats van Mauricio Meneses Santiago als nieuwe pastoor van de Heilige Titus Brandsma parochie. Dat gebeurde in een viering in de Sint Antonius van Padua kerk te Ede. “Hier zie ik de levende stenen van de kerk. Eén grote familie waarin we allemaal een plekje hebben. Dit is een prachtige, geweldige parochie. Ik weet niet of jullie hetzelfde kunnen zeggen van je nieuwe pastoor, maar daar komen jullie gaandeweg wel achter. Als je mij niet volgen kunt, vraag het mij. Ik doe m’n best, God doet de rest”, aldus de nieuwe pastoor.

Pastoor Mauricio heeft wegens ziekte zijn werkzaamheden in de parochie in de eerste weken moeten beperken. Op dit moment is hij herstellende van een medische ingreep en hij zal medio april nog een tweede operatie moeten ondergaan. Daarom zal hij in ieder geval tot en met zondag 30 april niet zal voorgaan in de vieringen.

Zondagmiddag 5 februari vierde de International Christian Fellowship de intrede van Boudewijn van Schoonhoven als de eerste pastor in de gemeente. Dat gebeurde in een feestelijke viering in de Wagenburcht aan de Kastanjeweg in een volle kerk en volledig in de stijl van de geloofsgemeenschap, informeel, vrolijk en met veel elan tot eer van God. Na afloop van de viering was er een receptie om de nieuwe pastor te feliciteren en veel zegen toe te wensen.

Zondag 12 maart was in de Bevrijdingskerk de afscheidsviering van dominee Erica Hoebe als predikant van de wijkgemeente Lukas van de Protestantse gemeente. Het was een bijzondere dienst waarin vooral veel dankbaarheid doorklonk over de periode die gezamenlijk mocht worden beleefd. Dat kwam ook tot uiting in muzikale bijdragen van de Lukascantorij, de muziekgroep en de kerkmusici Dik Sipma en Jonathan Kooman in de viering. Aansluitend aan de viering was er een uitgebreid programma met onder meer cabaret en een quiz en de dag werd afgesloten met een receptie waar de dominee door diverse mensen werd toegesproken.

Er is veel om op terug te blikken en het vult me met dankbaarheid dat dat vooral momenten van verbondenheid zijn, schrijft Erica Hoebe. Rondom de kerkdiensten en in het pastoraat. In kringen en bij activiteiten. In contacten binnen en buiten onze wijkgemeente. Er is veel gebouwd, ongelooflijk veel werk verzet door zovelen. Er is veel veranderd de afgelopen jaren, maar de basis bleef: de liefde van en voor God, die zichtbaar wordt in hoe we als mensen samen leven en geloven.