Week van gebed start met interkerkelijke viering

Van zondag 19 januari tot en met zaterdag 26 januari 2020 bidden christenen in de gehele wereld voor Eenheid. Dat is een jaarlijks terugkerend gebeuren. Ook in Wageningen.

poster-week-van-gebed-2020-digitaalOp zondag 19 januari a.s. om 15.00 uur wordt deze Week van Gebed voor de Eenheid ingeluid met een interkerkelijke startviering in de RK Johannes de Doper Geboortekerk, Bergstraat 17. Het thema dit jaar is ‘Zij waren buitengewoon vriendelijk voor ons’ (Handelingen 28 vers 2). Hierin wordt verwezen naar de enorme gastvrijheid. die de apostel Paulus met zijn groep ondervond op Malta, na een schipbreuk. Voorgangers in de viering zijn pastoor Henri ten Have (RK parochie Titus Brandsma) en ds. Lazarus Gatimu (International Christian Fellowship). Voor de baby’s tot 2 jaar is er vanaf 14.45 uur tot 16.30 uur oppas in de kerk, evenals voor peuters van 2 tot 4.

dsc-7377Voor alle kinderen van de basisscholen is er parallel aan de interkerkelijke viering een gratis matineevoorstelling in de Bevrijdingskerk aan de Ritzema Bosweg 18. Deze voorstelling ‘Dé reis van je leven’ duurt van van 14.30 uur tot 16.30 uur en wordt verzorgd door de theatergroep ‘Poppen en Meer’ van Carla en Eric Vis.

Gedurende de hele gebedsweek is er iedere avond een korte interkerkelijke activiteit van gebed, liederen en stilte op verschillende locaties. U bent meer dan van harte welkom actief deel te nemen aan alle activiteiten tijdens de Week van Gebed.

Onlangs waren Astrid Smith en Evert Kloosterboer te gast bij RTV Rijnstreek. In het programma Nieuwsuur / Weekjournaal werden ze over de Week van gebed geïnterviewd door Ton Post. Het gesprek is terug te luisteren op de website van de RTV Rijnstreek.